در این نوشته به بررسی صفر تا صد لوله کشی ساختمان میپردازیم. برای فهم بهتر لازم است که هدف از وجود انواع لوله کشی ساختمان را بدانیم. ابتدا به دسته بندی انواع لوله کشی در ساختمان های مسکونی میپردازیم.
لوله کشی آب سرد و گرم
لوله کشی فاضلاب
لوله کشی شوفاژ و سیستم های گرمایشی
لوله کشی گاز
لوله کشی سیستم های برودتی
لوله کشی هواکش و تهویه مطبوع
لوله کشی برق و سیم کشی ساختمان
لوله کشی استخر و تصفیه خانه
لوله کشی آتش نشانی و اطفای حریق
اجرا و تعمیرات از جمله خدمات لوله کشی تاسیساتی پر تقاضا بوده و به دلیل گستردگی در انجام ان , متخصص های هر رشته ای از لوله کشی ساختمان با هم متفاوت هسند. کمتری کسی را میتوان پید کرد که کل صفر تا صد لوله کشی ساختمان را مسلط بوده و اجرا کند.
این موارد از انواع لوله کشی ساختمان بوده و البته ممکن است در برخی از ساختمان ها بعضی از اینها وجود داشته باشند یا خیر, اما معمولا در کلیه ساختمان های مسکونی حداقل لوله کشی آب و فاضلاب ضروری هستند. برای اینکه صفر تا صد لوله کشی ساختمان را بهتر یاد بگیریم به معرفی گزیده ای از اهداف هر یک از انواع لوله کشی های فوق و لوله اتصالات قابل استفاده میپردازیم.
صفر تا صد لوله کشی آب ساختمان
آب مایع حیات است. به همین دلیل هر نوع ساختمانی, اعم از مسکونی و محل کار نیاز به لوله کشی آب دارد. در برخی ساختمان ها ممکن است نیاز به آب گرم ضروری نباشد یا امکانات وجود آن به دلیل هزینه ها وجود نداشته باشد اما لوله کشی آب سرد حتما در هر ساختمانی الزامی است. از آنجا که در حال حاضر اغلب نقاط شهری و روستایی مجهز به حداقل آبگرمکن , پکیج , موتورخانه هستند, معمولا لوله کشی آب به صورت لوله کشی آب سرد و گرم اجرا میشوند.
لوله کشی آب سرد و گرم در ایران با استفاده از لوله اتصالات گالوانیزه , تک لایه پلی پروپیلن , پنج لایه , تک لایه پکس انجام میشود. برای لوله کشی آب سرد و سیستم های آبرسانی و کشاورزی نیز میتوان از لوله اتصالات آبرسانی پلی اتیلن پیچی استفاده کرد.
لوله کشی فاضلاب ساختمان
لوله کشی فاضلاب برای دفع فاضلاب و پساب های ساختمان اجرا میشود. آب کثیف و مواد دفع شده در توالت , حمام , آشپزخانه برای خارج شدن از ساختمان به لوله کشی فاضلاب نیاز دارند. ضمن اینکه جمع آوری آب حاصل از بارندگی نیز توسط سیستم زهکشی یا لوله کشی فاضلاب به سمت چاه یا فاضلاب شهری اگو منتقل میشود. تقریبا میتوان گفت که در هرجایی که لوله کشی آب وجود دارد لوله کشی فاضلاب هم هست. ضمن اینک لوله کشی آب باران در پشت بام , خرپشته و حیات نیز اجرا میشود.
قطر لوله های فاضلاب به دلیل اینکه فاضلاب مخلوطی از آب و جامدات فضولات است به مراتب از لوله کشی آب بیشتر بوده و در اغلب نقاط لوله کشی فاضلاب توسط جاذبه زمین و شیب بندی هدایت میشود.
لوله اتصالات پلیکا , پوش فیت , پلی اتیلن و چدن از متریالی هستند که فاضلاب کشی ساختمان با آن انجام میشود. در صفر تا صد لوله کشی ساختمان اصلی ترین انواع لوله کشی ها, لوله کشی آب و فاضلاب هستند که در تمامی ساختمان ها وجود دارند. این دو نوع لوله کشی از اصول اولیه مسکونی بودن یک بنا بوده و بقیه انواع لوله کشی کیفیت زندگی و رفاه را برای ساکنین فراهم میکنند.
لوله کشی سیستم های گرمایشی
لوله کشی شوفاژ از رایج ترین لوله کشی های ساختمان برای گرم کردن محیط اجرا میشوند. لوله کشی شوفاژ بسته به سیستم گرمایشی از مبدا موتورخانه یا پکیج انجام شده و به صورت رفت و برگشت به سمت رادیاتور , فن کویل یا اجرای سیستم گرمایش از کف انجام میشوند. قطر تقریبی لوله های شوفاژ هم اندازه لوله ای آب مصرفی بوده و متریال آن لوله های فولادی سیاه , لوله اتصالات پنج لایه و تک لایه هستند. گردش آب مناسب در سیکل رفت و برگشت شوفاژ از اصول لوله کشی شوفاژ است.
لوله کشی هواکش و تهویه مطبوع
بوی حاصل از فاضلاب و پخت و پز در ساختمان و حتی دودکش وسایل گرمایشی بایستی از طریق یک سیستم لوله کشی به بیرون از ساختمان منتقل شود. برای لوله کشی هواکش سرویس های بهداشتی به چند طریق مختلف از جمله لوله کشی ونت و فول ونت این کار انجام میشود. این نوع لوله کشی همراه با لوله کشی فاضلاب انجام شده و برخی موارد باسیستم فاضلاب کشی یکپارچه است. لوله کشی هواکش های آشپزخانه , دودکش بخاری , آبگرمکن , پکیج و موتورخانه نیز از جمله لوله کشی هایی هستند که توسط کانال سازها و توسط لوله های حلبی و فلزی انجام میشوند. جنس لوله های هواکش سرویس بهداشتی با فاضلاب یکسان بوده و دودکش ها به دلیل حرارت بالا با لوله های فلزی اجرا میشوند.
لوله کشی گاز ساختمان
لوله کشی گاز ساختمان برای تغذیه پکیج,بخاری, شومینه, آبگرمکن , موتورخانه انجام شده و لوازم گازسوز آشپزخانه مانند اجاق گاز , فر و کباب پزهای را گازرسانی میکند. لوله کشی گاز به دو روش روکار و توکار و توسط لوله های فولادی مانیسمان یا درزدار انجام شده وبایستی برای اخذ کنتور و انشعاب تاییدیه نظام مهندسی دریافت شود.
لوله کشی سیستم های برودتی
تنوع در سیستم های سرمایشی مانند لوله کشی کولر گازی , داکت اسپلیت , مینی چیلر باعث شده که این نوع لوله کشی ها توسط لوله های مسی , فولادی و در برخی موارد با کانال کشی انجام شود.
لوله کشی برق ساختمان
لوله کشی برق ساختمان بعد از سفت کاری توسط مجری سیم کشی ساختمان برای محافظت از سیم و کابل های ساختمان انجام شده و توسط لوله های پلی امید, استیل و پی وی سی انجام میگردد.
لوله کشی آتش نشانی
لوله کشی آتش نشانی در ساختمان های بالای 6 طبقه اجباری بوده و بسته به سیستم اطفای حریق به روش های خشک و تر انجام میشود. لوله کشی آتش نشانی با لوله های فولادی مانیسمان انجام میشود.
لوله کشی استخر و تصفیه خانه
ساختمان های لوکس و ویلایی که دارای استخر هستند , یک موتورخانه و تصفیه خانه داشته که آب موجود در استخر را با فیلتر های مخصوص صاف و ضدعفونی میکند. برای این منظور بایستی در هنگام ساخت استخر لوله کشی استخر همراه با لوله کشی ساختمان انجام شود.
- ۰ ۰
- ۰ نظر